dsp.jpg

Lees meer over ...

Waarom zonnepanelen duurzaam zijn

Zonnepanelen maken geen gebruik van brandstoffen en vervuilen de lucht dus niet omdat zij deze stoffen niet uitstoten. Daarnaast maken zonnepanelen geen gebruik van andere milieuvriendelijke en duurzame energie zoals biomassa of water en wordt er dus niets in het milieu aangetast of opgebruikt. De enige nodige factor is de zon!

Zo lang deze regelmatig blijft schijnen doen de zonnepanelen hun werk. De zonnepanelen werken echter ook met indirect licht, dus als de zon niet direct op de panelen schijnt. De zonnecellen in de zonnepanelen maken direct stroom aan en dus van de energie van de zon wordt niets verspild. Zonnepanelen behoeven ook bijna geen onderhoud, wat ook weer bijdraagt aan de duurzaamheid. 

Zonne-energie is de meest groene, schone en duurzame energie die er bestaat. Het grootste deel van de energie die we in Nederland gebruiken wordt opgewekt door  fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en kolen. Bij de verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij. Dit draagt sterk bij aan de klimaatverandering en milieuvervuiling. Daarnaast raken de bronnen om deze stoffen te winnen uitgeput en moeten ze dit daarom importeren uit het buitenland.

 

De verscheping hiervan gaat dan ook weer ten koste van het milieu. Niet zo gek dat veel particulieren en bedrijven manieren gaan zoeken om hun energie lokaal en duurzaam te winnen. Door middel van zonnepanelen is de oplossing simpel en betaalbaar geworden! 

Veelgestelde vragen

Duurzaamheidsheidslening?


De Duurzaamheidslening is een goedkope lening van de gemeente of provincie om je huis te verduurzamen. Check eerst of je gemeente of provincie deze lening aanbiedt, want dat is lang niet altijd het geval. De Duurzaamheidslening is een lening voor energiebeparende maatregelen die je aanvraagt bij je gemeente. Er zijn ruim 100 gemeenten die een Duurzaamheidslening verstrekken. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn) regelt de aanvraag, de uitbetaling en administratie. Deze stichting is ook de uitvoerder van de Energiebespaarlening en het Nationaal Warmtefonds.
Gebouwgebonden financiering


De gebouwgebonden financiering (GGF) is een wetsvoorstel om energiebesparende maatregelen te financieren. De GGF is een lening die hoort bij een woning, niet bij de persoon die lening afsluit. Gebouwgebonden financiering vermindert de noodzaak om een duurzame investering snel terug te verdienen. Huiseigenaren zijn nogal eens terughoudend met investeren in duurzaamheid. Dit komt omdat de terugverdientijd vaak langer is dan de resterende woonduur. En bij verkoop van de woning is het nog maar de vraag of je de investering terugziet in de verkoopwaarde.
Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?


Om je een idee te geven: zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 36o. Desondanks krijg je ongeveer hetzelfde rendement als je een dak hebt dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 20o – 60o. De opbrengst is dan nog steeds minimaal 90% in vergelijking met een zonnepaneel op het zuiden. Zowel op platte als op schuine daken kan je prima zonnepanelen plaatsen.
De meest zuinige energie?


De meest zuinige energie die er bestaat is zonne-energie. Door zonnepanelen op het dak te laten plaatsen wekt u uw eigen groene stroom op. Met deze investering bespaart u gegarandeerd op uw energierekening. Tevens verhoogt u de waarde van uw huis. Bovendien draagt u voor langere tijd bij aan een beter milieu. Zonnepanelen gaan namelijk meer dan 30 jaar mee!

dutch solar central zonnepanelen.jpeg

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Lees meer over zonnepanelen

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

 De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

 Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

 Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.