top of page
dsp.jpg

Lees meer over ...

Rendement zonnepanelen

Op dit moment is het heel gunstig om zonnepanelen aan te schaffen, want je profiteert van een gemiddeld rendement van maar liefst 6%. Dat is een groot verschil in vergelijking met de gemiddelde rente van 0,01% die je tegenwoordig nog op jouw spaarrekening ontvangt.

 

Als de opbrengst in kWh per Wp per jaar bekend is kan de opbrengst in kWh per jaar eenvoudig worden berekend. Stel dat het dak richting het Zuiden ligt en de opbrengst is 0,9 kWh per Wp per jaar. Een systeem van 3000 Wp aan zonnepanelen levert dan in het eerste jaar 0,9 x 3000 = 2700 kWh per jaar op.

De opbrengst in Euro’s berekenen we door de opbrengst in kWh te vermenigvuldigen met de stroomprijs. Momenteel kost een kWh stroom 24 Eurocent. Het systeem van 2550 kWh per jaar levert dus een besparing van ruim 612 euro per jaar op

Kies voor zonnepanelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding

De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter. Koop je zonnepanelen, laat je dan niet verleiden door een lage aanschafprijs. Het is vooral belangrijk om te letten op:

  • het vermogen in Wattpiek (Wp) van zonnepanelen

  • een eventueel kwaliteitskeurmerk

  • garantie op je zonnepanelen, omvormer en installatie

  • de betrouwbaarheid van de leverancier

  • certificering en ervaring van de monteur

Daarnaast is het slim om rekening te houden met:

  • de levensduur van de panelen: A-kwaliteit zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee

  • het technisch rendement: de hoeveelheid zonlicht die omgezet wordt in bruikbare energie; gemiddeld is dit 14 tot 22%

  • prestaties op lange termijn: zonnepanelen leveren na 25 jaar nog gemiddeld 85% van hun oorspronkelijke jaaropbrengst

Panelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn uiteindelijk het meest rendabel.

U krijg altijd de BTW terug

Je kunt het aankoopbedrag van zonnepanelen verlagen door de btw over de aankoop én installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Dat scheelt 21 procent van de kosten. We rekenen verder met 3 sets zonnepanelen: wat kosten ze? Meestal heeft een hogere prijs te maken met een hogere opbrengst van de zonnepanelen. Over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het wordt. Lees hier meer over het terugvorderen van de BTW op zonnepanelen.

De afgelopen 10 jaar is de stroomprijs met gemiddeld 6% per jaar gestegen. In onze opbrengst berekening gaan wij standaard uit van een stijging van 2% per jaar. Het blijft altijd gissen naar wat de toekomst brengt, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat de prijs van energie, uit fossiele brandstoffen, op lange termijn gelijk blijft of zelfs goedkoper wordt.

De terugverdientijd van een zonnepaneel is daarnaast enorm verlaagd. Waar je een aantal jaar geleden nog panelen kocht met een terugverdientijd van meer dan 10 jaar, is dat momenteel nog maar soms 5 jaar. Wanneer u gebruik kunt maken van een subsidie voor zonnepanelen, wordt deze terugverdientijd nog korter! Nog een goede reden om nu zonnepanelen aan te schaffen.

Het vermogen van zonnepanelen loopt ieder jaar een beetje terug. Dit is een normaal verschijnsel bij alle zonnepanelen. Fabrikanten van zonnepanelen garanderen een minimale opbrengst van 90% na 10 jaar en 80% na 25 jaar. Wij van Dutch Solar Central garanderen 86,9% na 25 jaar! Deze minimale opbrengst is vastgelegd in de vermogensgarantie. In onze opbrengstberekeningen laten we zien wat het systeem ieder jaar nog minimaal moet opleveren, op basis van de vermogensgarantie. In de praktijk blijken zonnepanelen ruim boven deze garantiegrenzen te blijven.

Meisje die op Gebied bij Zonsondergang l

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

CO2-winst zonnepanelen.

Zonnepanelen leveren niet alleen geld op, maar besparen ook behoorlijk veel CO2-uitstoot. Grijze stroom van het net heeft 475 gram CO2-uitstoot per kWh. Met een set van 10 zonnepanelen voorkom je 1.200 kg CO2 per jaar. Dat is net zoveel als de CO2-uitstoot door het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden in een heel jaar.

Benieuwd naar een indicatie met een ander aantal panelen?  Je kunt uitgaan van een jaaropbrengst in kWh van 0,9 maal de capaciteit van het systeem in Wattpiek. Als je 10 panelen van 320 Wp installeert, is je systeem 3200 Wp. Dat levert per jaar ongeveer 0,9 x 3200 = 2880 kWh op. Liever een gratis offerte op maat? 

Benieuwd wat u gaat verdienen?

Wij van Dutch Solar Central zetten kwaliteit en service op #1. Daarom kijken we bij elk individu wat de beste mogelijkheden zijn. Ook voor vandaag, maar vooral gericht op de toekomst. Wij willen ook dat u het meest rendement behaald met uw nieuwe zonnepanelen. Daarom kijken wij van Dutch Solar Central grondig naar uw woning en situatie. Aan de hand van uw aanvraag stellen onze specialisten een gratis offerte op en wordt er telefonisch contact met u opgenomen. Hierin bespreken wat uw rendement zal worden en overige aspecten. Daarna komt er natuurlijk nog kosteloos een schouwer langs om alles te controleren. Benieuwd naar wat u kunt opbrengen en verdienen? Vraag dan nu vrijblijvend een gratis offerte op maat aan! 

Lees meer over

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.

bottom of page