top of page
dsp.jpg

Lees meer over ...

Subsidie ontvangen voor het leggen van zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen is in vele opzichten aantrekkelijk door bijvoorbeeld het te behalen rendement, beperkte CO2 uitstoot en een stijging in woningwaarde. Om hiervan te profiteren is eerst een eenmalige investering nodig. Om deze investering aantrekkelijker én gemakkelijker te maken bestaan er een aantal financieringsvoordelen voor zonnepanelen. Zo zijn er verschillende subsidiemogelijkheden en kunt u de BTW terugkrijgen die over de zonnepanelen betaald is.

Energie Subsidiewijzer

Om het verbeteren van het milieu zoveel mogelijk te stimuleren kunt u via verschillende organisaties een subsidie ontvangen. Vanuit de overheid is er één centrale plek gemaakt waar u kunt kijken of er bij u in de buurt subsidiemogelijkheden zijn.  

Kijk op Energie Subsidiewijzer voor meer informatie.

Duurzaamheidslening

In veel plaatsen zijn er vanuit de gemeente of provincie subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen. Dit kunnen zogeheten duurzaamheidsleningen zijn, vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), waar u aanspraak op kunt doen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Een duurzaamheidslening is een lening van minimaal € 2.500,- tot maximaal € 25.000,-. De hoogte van de lening is afhankelijk van de regeling van uw gemeente of provincie. 

Zonnepanelen financieren door middel van uw hypotheek

Het financieren van uw zonnepanelen kan ook via uw hypotheek. U leent dan tot 106% van de woningwaarde. U kunt dit met uw hypotheekadviseur bespreken om samen de mogelijkheden te bekijken.

Bij het afsluiten van een hypotheek is het ook mogelijk extra te lenen. Dit bovenop wat u normaal kunt lenen op basis van uw inkomen. Dit is max. € 9.000,- voor energiebesparende maatregelen. Wanneer u een nul-op-de-meterwoning of een woning met een EPC0 of lager koopt (nieuwbouw of utiliteitsbouw), dan mag u zelfs € 25.000,- extra lenen. De voorwaarde is echter wel een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Let wel op; vanaf volgend jaar komt de energieprestatiegarantie voor woningen met een EPC0 of lager te vervallen. U kunt dan € 15.000,- extra lenen voor energiebesparende maatregelen.

Hoe werken subsidies als financieringsmogelijkheid?

Het verschilt per soort subsidie aan welke eisen u moet voldoen. Er zijn subsidies die kijken naar een gehele zonnepanelen-installatie, maar ook subsidies die alleen gelden voor simpelere manieren van zonne-energie opwekken zoals een zonneboiler. Vaak geldt dat subsidies voor zonnepanelen samengaan met andere energiebesparende maatregelen. Zo kan een regel zijn dat maximaal 75% van het leenbedrag mag worden besteed aan zonnepanelen. De overige 25% moet dan besteed worden aan andere energiebesparende maatregelen zoals isolatie.

Maandlasten en rente bij subsidie op zonnepanelen

Voor elke subsidie geldt, het is een gunstige lening die u krijgt. Zo kunt u al gaan besparen op uw energierekening en een positieve bijdragen leveren aan het milieu, zonder dat u zelf lang hoeft te sparen. Afhankelijk van het te lenen bedrag lost u een bepaald bedrag per maand af voor de lening. Ook betaalt u rente over het geleende bedrag. Dit is vaak een vast rentetarief voor de gehele looptijd. In enkele gevallen komen huishoudens in aanmerking voor fiscale aftrekbaarheid van de rente. Dit kunt u nagaan bij de belastingdienst.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op! 

dutch solar central zonnepanelen.jpeg

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Of lees meer over zonnepanelen

Contact na aanvraag Offerte 

Als je bij ons een zonnepanelen offerte aanvraagt, bellen we je eerst om wat details over je meterkast en dak door te nemen. Zo weten we zeker dat we een aanbod doen wat bij je situatie past. Het komt bijvoorbeeld voor dat er een extra groep moet worden gemaakt in de meterkast

Waarom kiezen voor DSC?

Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

Onze ervaren vakmensen vinden altijd een oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

Onze ambitie: een veilige, gezonde en comfortabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod

bottom of page