top of page
dsp.jpg

Lees meer over ...

Zonnepanelen van kwaliteit

Ons assortiment kenmerkt zich door kwalitief hoogwaardige producten die voldoen aan de hoogste standaarden. Kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsborgingsystemen zijn uiterst belangrijk voor de installatie en aanschaf van zonne-energiesystemen. Uiteindelijk bedraagt de geschatte levensduur van een installatie aanzienlijk meer dan 25 jaar en wordt de energieproductie van zonnepanelen voor geruime tijd door de fabrikant gegarandeerd. Veelal tot ruim 80% van het oorspronkelijke nominale vermogen van de panelen.

Zonnepanelen fabrikanten met een goede reputatie en producten van hoge kwaliteit noemen we ook wel A-merken. We kijken dan niet (alleen) naar certificeringen en keurmerken, maar vooral naar de algehele waardering van het bedrijf.

Dutch solar central.jpeg

Om te beoordelen of een zonnepanelen merk een A-merk is, kunnen we kijken naar vier aspecten:

  • Lange garantie

  • Financieel gezonde fabrikant

  • Hoog rendement

  • Hoge kwaliteit

De vier aspecten voor goede zonnepanelen

1. Lange garantie

Wie investeert in zonnepanelen wil zijn investering natuurlijk wel terugverdienen. Goede garantievoorwaarden helpen u daarbij. A-merk zonnepanelen fabrikanten beloven een lange garantie op hun producten.
Wij van Dutch Solar Central maken hierbij onderscheid tussen productgarantie en vermogensgarantie. Ons merk Panasonic belooft bijvoorbeeld maar liefst 25 jaar productgarantie terwijl de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen slechts 5 jaar is.

2. Financieel gezonde fabrikant

Gaan uw zonnepanelen kapot terwijl u nog in de terugverdientijd zit? U heeft niets aan uw goede garantievoorwaarden als de fabrikant failliet gaat. Een ander kenmerk van een A-merk is daarom dat de fabrikant financieel gezond is en de jaarcijfers elk jaar beter worden. Het merk JA Solar waar wij ook mee werken is momenteel bijvoorbeeld één van de financieel gezondste fabrikanten. 

3. Hoog rendement

Zonnepanelen zijn functioneel. Ze moeten zonne-energie zo goed mogelijk opvangen en liggen er niet voor de sier. Een hoog rendement is daarom belangrijk.

A-merken investeren veel in Research & Development (R&D) – voornamelijk om het rendement van hun producten te verhogen. Zo zijn bij Panasonic bijvoorbeeld 560 medewerkers werkzaam op de R&D afdeling.

4. Hoge kwaliteit

In Nederland is een TüV-keurmerk bij zonnepanelen verplicht. Dit is een bevestiging dat een product voldoet aan kwaliteitseisen en dat het veilig en/of milieuverantwoord is.

Ook mogen veel A-merken zichzelf een zogenaamde Tier 1 fabrikant noemen. Dit betekent dat het bedrijf veel investeert in R&D en dat het al minstens 5 jaar bestaat. Alleen de top 2% van zonnepanelen fabrikanten mag zichzelf een Tier 1 fabrikant noemen. Een goed voorbeeld is ook Panasonic en JA Solar de twee merken waar wij mee werken. 

Meisje die op Gebied bij Zonsondergang l

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Waarom geen goedkope zonnepanelen?

De keuze voor bepaalde zonnepanelen wordt meestal niet gemaakt op basis van uiterlijk. Zonnepanelen zijn blauw of zwart en zien er in de basis allemaal ongeveer hetzelfde uit. De prijs voor zonnepanelen wordt dan ook niet bepaald door uiterlijk vertoon. U betaalt voor de kwaliteit van de verschillende onderdelen waaruit een zonnepaneel bestaat, de jarenlange ervaring en investering in R&D van een gerenommeerde fabrikant en de overige leveringsvoorwaarden zoals een lange garantieperiode.

Zoals bij zoveel zaken in het leven is goedkoop uiteindelijk vaak duurkoop. Bij zonnepanelen kopen is dat niet anders. Het is verstandiger om te investeren in kwaliteit, dan om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Daarom kiezen wij van Dutch Solar Central er ook niet voor om de aller goedkoopst te zijn met het goedkoopste merk zonnepanelen. Wel leggen wij de focus op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Grote kans dat goedkope zonnepanelen geen hoog rendement behalen na een aantal jaar en ze alweer kapot zijn voor u ze heeft terugverdiend. 

Hier delen wij de algemene informatie van een van onze Panasonic zonnepanelen.

panelen.png
panasonic dutch solar central.png

Lees meer over zonnepanelen

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.

bottom of page