dsp.jpg

Lees meer over ...

Overige vragen zonnepanelen

Nog niet antwoord op uw vraag kunnen vinden? Wellicht kan deze pagina helpen! Heeft u toch nog meer vragen over zonnepanelen, of denkt u net als ons een offerte aanvragen is toch vrijblijvend? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel, mail of app ons, maar direct een offerte aanvragen mag natuurlijk ook! 

Gratis Offerte Aanvragen? Dat kan!

Wilt u advies over wat er bij u mogelijk is! Twijfel dan niet en klik HIER voor een gratis offerte + advies op maat. 

Veelgestelde vragen

Heb ik voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig?


Meestal niet. Wel kan er een omgevingsvergunning voor bouwen nodig zijn, bijvoorbeeld als de panelen bij een schuin dak te veel uitsteken of bij een plat dak te dicht bij de dakrand staan. Is jouw woning een monument, dan heb je soms een vergunning nodig. Of het plaatsen van zonnepanelen in jouw geval vergunningvrij is, kun je controleren via het Omgevingsloket of navragen bij de gemeente.
Hoe werkt een slimme meter met zonnepanelen?


Een slimme meter berekent niet de opbrengst van je zonnepanelen, maar meet alleen de hoeveelheid afgenomen stroom en geleverde stroom aan het openbare netwerk. Op de jaarafrekening wordt de hoeveelheid geleverde stroom van de afgenomen stroom afgetrokken, het zogenoemde salderen.
Ik heb zonnepanelen gekocht en wil salderen, hoe regel ik dat?


Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening. Met ingang van 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd.
Hoe verzeker ik mijn zonnepanelen?


Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering. In de meeste polisvoorwaarden staat dat je wijzigingen en/of verbouwingen aan je huis moet melden. Geef dus aan je verzekeraar door dat je zonnepanelen gaat installeren of hebt geïnstalleerd.
Wat kan ik met mijn zonnepanelen doen als ik ga verhuizen?


Ga je verhuizen, dan kun je de zonnepanelen meeverhuizen of doorverkopen aan de nieuwe eigenaar.
Wat gebeurt er met elektriciteit die ik zelf niet nodig heb?


Wanneer u elektriciteit opwekt die u zelf niet meteen gebruikt wordt die teruggeleverd aan het net. Deze elektriciteit kunt u op een later tijdstip weer afnemen ‘om niet´. Dit heet salderen.
Wat is een omvormer?


Een omvormer zorgt voor de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom. Het is een kast die in uw woning geplaatst wordt, bijvoorbeeld in de meterkast of op zolder. De omvormer meet vaak ook de stroom die de panelen opwekken. De fabrikanten van omvormers waar Frisse Energie mee werkt, leveren allemaal een optie mee om de opbrengst via internet te monitoren. Soms geeft de omvormer de mogelijkheid om de opbrengst per zonnepaneel te optimaliseren. Deze omvormers zijn interessant wanneer de oriëntatie van de panelen ten opzichte van de zon verschilt of wanneer schaduw op een paneel of panelen valt.
Meer vragen?


Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meisje die op Gebied bij Zonsondergang l

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Lees meer over zonnepanelen

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

 De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

 Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

 Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.