top of page
dsp.jpg

Lees meer over ...

Garantie zonnepanelen

Let goed op de garantieperiode

Niet iedere leverancier van zonnepanelen geeft dezelfde garantie. Kijk dus goed hoe lang en waarvoor je garantie krijgt. Zorg bij het vergelijken van zonnepanelen dat je geen appels met peren vergelijkt. Let goed op de details, zoals het aantal garantiejaren, eventuele voorrijkosten bij reparaties en de garantieperiode van de omvormer. Die details maken het verschil in het uiteindelijke rendement.

Vraag daarom goed na hoe het zit met de duur van de verschillende soorten garanties:

  • Productgarantie zorgt ervoor dat de leverancier de panelen en omvormer bij technische problemen snel komt repareren of vervangen.

  • Installatiegarantie heeft betrekking op het benodigde materiaal voor de installatie en de montage.

  • Vermogensgarantie houdt in dat een bepaald percentage van de opbrengst van het oorspronkelijke rendement gegarandeerd is.

Goed om te weten: op onze zonnepanelen geven we minimaal 25 jaar vermogensgarantie. Lees hier meer over onze merken en garanties per merk. 

 

 

Kosten voor de aanschaf en installatie

Hoeveel je betaalt voor de aanschaf van zonnepanelen is van invloed op de terugverdientijd. Want hoe lager de aanschafprijs, hoe eerder je ze terugverdient. Maar let op: een lage prijs garandeert niet automatisch een korte terugverdientijd. Bij goedkope panelen loop je het risico dat ze snel stuk gaan of dat het vermogen flink terugloopt.

 

Daarnaast is het goed om rekening te houden met bijkomende kosten, zoals de omvormer, bekabeling, installatie en de aanleg van een extra elektriciteitsgroep. Vaak zijn deze kosten niet bij de prijs inbegrepen, waardoor de terugverdientijd per leverancier kan verschillen.

Meisje die op Gebied bij Zonsondergang l

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Lees meer over zonnepanelen

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

 De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

 Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

 Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.

bottom of page