top of page
dsp.jpg

Lees meer over ...

Garantie zonnepanelen

Let goed op de garantieperiode

Niet iedere leverancier van zonnepanelen geeft dezelfde garantie. Kijk dus goed hoe lang en waarvoor je garantie krijgt. Zorg bij het vergelijken van zonnepanelen dat je geen appels met peren vergelijkt. Let goed op de details, zoals het aantal garantiejaren, eventuele voorrijkosten bij reparaties en de garantieperiode van de omvormer. Die details maken het verschil in het uiteindelijke rendement.

Vraag daarom goed na hoe het zit met de duur van de verschillende soorten garanties:

  • Productgarantie zorgt ervoor dat de leverancier de panelen en omvormer bij technische problemen snel komt repareren of vervangen.

  • Installatiegarantie heeft betrekking op het benodigde materiaal voor de installatie en de montage.

  • Vermogensgarantie houdt in dat een bepaald percentage van de opbrengst van het oorspronkelijke rendement gegarandeerd is.

Goed om te weten: op onze zonnepanelen geven we minimaal 25 jaar vermogensgarantie. Lees hier meer over onze merken en garanties per merk. 

 

 

Kosten voor de aanschaf en installatie

Hoeveel je betaalt voor de aanschaf van zonnepanelen is van invloed op de terugverdientijd. Want hoe lager de aanschafprijs, hoe eerder je ze terugverdient. Maar let op: een lage prijs garandeert niet automatisch een korte terugverdientijd. Bij goedkope panelen loop je het risico dat ze snel stuk gaan of dat het vermogen flink terugloopt.

 

Daarnaast is het goed om rekening te houden met bijkomende kosten, zoals de omvormer, bekabeling, installatie en de aanleg van een extra elektriciteitsgroep. Vaak zijn deze kosten niet bij de prijs inbegrepen, waardoor de terugverdientijd per leverancier kan verschillen.

Sinds 2022 zijn wij van Dutch Solar Central partner geworden van www.autraco.nl en hier zijn wij trost Op! Autarco komt uit Eindhoven, een Nederlands zonnepanelen merk waar wij met trots mee werken.

Het gehele zonnesysteem die we aanbieden bestaat uit 1 merk, Autarco. Autarco is een Nederlands merk, en deze combinatie is uniek. Normaliter is elk component (zonnepaneel, omvormer, onderconstructie en bekabeling) van een ander merk, wij verkopen een all-in-1 merk. Buiten het feit dat het zonnesysteem naadloos op elkaar is aangesloten, betekent het ook dat je garantie technisch een voordeel hebt. Wat er ook met het systeem aan de hand is, we hoeven maar bij 1 iemand te zijn.

 

Autarco biedt ook een kWh-garantie (niet standaard meegenomen in de offerte, prijzen ervan staan er wel in beschreven). Normaliter gezien geeft elke fabrikant een verwachte opbrengst, en dit betekent heel simpel dat al zou het systeem maar 50% van zijn opbrengst behalen; geen haan die ernaar kraait, dit is namelijk verwacht.

 

Via de kWh-garantie van Autarco kan u keiharde cijfers gegarandeerd krijgen en per gemiste kWh euro's ontvangen! Dit wordt berekend per 5 jaar. Je kan 5, 10 of 15 jaar garantie daarop krijgen.

 

Voorbeeld:

Er wordt in 4 jaar tijd een totaal van 13500 kWh gegarandeerd, maar na deze 4 jaar heb je maar 12000 kWh opgewekt. Dan berekent Autarco 1500kWh x €0.20 = €300,- uitgekeerd. Linksom of rechtsom: de investering haal je er ten alle tijden uit. 

 

Meisje die op Gebied bij Zonsondergang l

Klaar voor de toekomst?

SHOP NOW

Lees meer over zonnepanelen

Waarom kiezen voor Dutch Solar Central?

Oog voor kwaliteit

De beste producten en materialen. Volgens de hoogste standaard.

Ervaren personeel

Onze ervaren vakmensen vinden altijd de juiste oplossing.

Duurzaam uit overtuiging

Onze ambitie:

een veilige, gezonde en rendabele woonomgeving voor iedereen.

Gespecialiseerd

Gespecialiseerd en gefocust op ons aanbod.

bottom of page